Новини

2Avgustin

Жодний православний християнин не мислить своє життя без храму.

Я дуже втішений тим, що знайшлись люди, котрі виконуючи волю Божу і благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, вирішили побудувати храм на честь ВСІХ СВЯТИХ ВОЇНІВ.

Цей храм повинен стати духовним осередком для багатьох віруючих, особливо для діючих військовослужбовців, ветеранів, а також і для молоді.

Сьогодні дуже важливо, щоб саме Церква закликала до себе молодь, котра має багато спокус та розчарувань від негативних процесів у суспільстві та державі. І голос Церкви буде звучати достатньо авторитетно.

Певен, що разом з військовим відділом парафія ВСІХ СВЯТИХ ВОЇНІВ буде реалізовувати цікаві програми і проекти. Будемо налагоджувати співпрацю з іншими військовими структурами Української Православної Церкви не тільки у Києві, а в інших єпархіях.

Я не чув, і, гадаю, негативних відгуків взагалі не може бути, що до таких планів. Навпаки всі радіють і співчувають отцю Вячеславу, тому що попереду багато праці. І це пов’язано не лише з коштами, а і з реалізацією планів що до духовної підтримки ветеранів Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів, виховання молоді.

Сподіваюся, що парафія ВСІХ СВЯТИХ ВОЇНІВ буде провідником і лідером у цих важливих справах.

Православна Церква щоденно підносить свої молитви за христолюбиве воїнство, і для всього воїнства, ветеранів , родичів загиблих  храм ВСІХ СВЯТИХ ВОЇНІВ повинен стати головним військовим храмом Української Православної Церкви.

Архієпископ Львівський і Галицький Августін,

Голова Синодального відділу УПЦ з взаємодії із

Збройними силами та іншими військовими формуваннями,

Голова богословсько-канонічної комісії.